O NAS
V osrčju starega mestnega jedra Maribora, kjer se ulice, rezervirane za pešce, združijo v Grajski trg, domujeta gostoljubna RESTAVRACIJA IN KAVARNA PRI FLORJANU.
Hiša in prostori imajo bogato zgodovino, saj je bila tukaj prva velika pekarna v Mariboru, prav tako so tukaj zasvetile prve žarnice na slovenskem in v tem delu Evrope.
Posladkate se lahko s pecivom in torticami, lahko uživate ob kavi ali pa se preprosto ustavite in se razvajate z vrhunskimi okusi. S svojo drugačno kulinarično zgodbo pritegnemo najrazličnejše in zadovoljimo tudi najzahtevnejše goste.
Zaradi mestne lokacije je odlično izhodišče za širok nabor turističnih skupin, ki iščejo okrepčila v obliki svežih pristnih in kvalitetnih menijev, ki so lokalno obarvani in ob hitri postrežbi dopuščajo, da skupina nadaljuje s svojimi ogledi v mestu.
Restavracija ponuja tradicionalne slovenske jedi, spogleduje se z mediteransko kuhinjo, ki ji oddajajo lokalni štajerski pridih in sestavine. Kuhalnico vrti Chef Tomaž Dresler s svojo ekipo, ki se je izpopolnjevala v najboljših restavracijah tako v Sloveniji kot v Avstriji. Širok izbor jedi, ki jih dopolnjujemo s sezonskimi sestavinami lokalnih pridelovalcev, vas ne bo pustil lačnih.
Vinska ponudba restavracije je pestra in temelji predvsem na štajerskih vinih kot tudi vinih izvrstnih slovenskih vinarjev iz drugih predelov Slovenije. Vsebine kreirajo hišni sommelierji pod taktirko Davida Vasiljeviča, polfinalista zadnjega svetovnega prvenstva v sommelierstvu.
Dobrodošli v svetu kulinaričnih užitkov
Restavracija stremi k povezovanju lokalnih in pristnih vsebin, katere ponosno prikazujemo lokalnim, slovenskim in tujim gostom.
Notranji del restavracije sprejme 90 gostov, v prijetnem in povsem zasebnem kotičku restavracijske terase pa približno 80 gostov. Terasa je kot nalašč za zaključene družbe, kjer pripravljamo pogostitve v obliki strežnih menijev, hladno toplih bifejev in trenutno najbolj aktualnih stand-up finger-food pogostitev.